Снимки: g-oryahovica.org

Йоло Николов отново беше без конкуренция, като финишира пръв при силния пол на дистанцията от 5,1 км. Негови подгласници станаха Стоян Владков и Стоян Тевекелев - и двамата от КЛА Локомотив (Дряново). При жените, които бягаха 3400 м, първа е Диляна Минкина от Средногорски атлет (Пирдоп), следвана Моника Георгиева от Локомотив 2010 (Горна Оряховица) и Маринела Нинева от Локо (Дряново).

Много добре се представиха също Иван Драгановски и Дева-Мария Драгиева от мездренския клуб. Драгановски се класира на трето място при момчетата под 16 години, а Драгиева е четвърта при девойките младша възраст.

В масовия старт за деца от предучилищна възраст и ученици от I до IV клас Светлин Стоянов завърши втори при момчетата I-II клас, а Ралица Йолова и Мелани Венциславова са трети съответно при момичетата I-II и III-IV клас.

В Петия Мемориал "Димитър Велиславов-Мики” се включиха около 170 атлети от 23 клуба от цялата страна, между които и 14 от Атлет (Мездра). Сред официалните гости на спортната проява бе бившата световна рекордьорка на 800 м и в щафетата 4х800 м Светла Златева.

Идната събота, 22 октомври,състезателите на мездренския клуб ще вземат участие в XXVI международен турнир крос "Луковитски моми 2016” в Луковит, който е квалификация за Балканския шампионат по крос кънтри в Чуприя, Сърбия на 5 ноември.