Съгласно регламента всеки отбор, който участва в Sofia Ekiden Marathon, включва шестима бегачи. Те ще изминат класическата дистанции от 42.195 км по постове, както следва: първи пост - 5 км, втори - 10 км, трети - 5 км, четвърти - 10 км, пети - 5 км и шести - 7.195 км. Йоло Николов ще бяга 10 км, а Иво Балабанов и Дева-Мария Драгиева най-вероятно - 5 км.

Очаква се в тазгодишното, трето издание на щафетния маратон да се включат рекорден брой - повече от 60 отбора от страната и чужбина. За сравнение: в първото издание през 2015 г. стартираха 44 тима, а миналата година - 48. На София Екиден Маратон 2017 ще бъдат излъчени призьорите в пет категории: щафета-мъже (всички постове са от мъже), щафета-жени (всички постове са от жени), щафета-смесена/свободно (без ограничения на пол и дистанции), щафета-смесена (4 поста мъже и 2 поста жени) и щафета-корпоративна (4 поста мъже и 2 поста жени), както и в общото класиране.

За Йоло Николов това ще бъде третото участие в Sofia Ekiden Marathon. Миналата година неговият отбор SLS 1 финишира първи в смесената щафета и се нареди четвърти в общото класиране с 2:33:59.9 ч. Йоло стартира на втори пост, като пробяга 10-километровата дистанция за 31:50.8 мин., което му отреди трето място при мъжете сред постовете на 10 км. През 2015 г. той отново бяга 10 км на втори пост (с време: 31:15.8 мин.), но за SLS Dream Team, който се класира четвърти в щафетата при мъжете и пети в общото класиране с 2:36:29.1 ч.

Освен Тереза Маринова, Владимир Илиев и Красимир Анев, тази година на старт ще застанат още медалистката от европейски и световни първенства в средните и дълги бягания Даниела Йорданова, национална рекордьорка на 1000 м Цветелина Кирилова, Евгения Раданова - българката с най-много медали от зимни олимпийски игри, една от най-добрите ни биатлонистки от близкото минало Павлина Филипова и др. По традиция в щафетния маратон ще бягат и редица популярни личности, сред които известният телевизионен водещ Део и треньорът и бивш футболист Милен Радуканов.