© bnr.bg

"Бях уведомен чрез подписка на жителите от селата по Искърското дефиле, община Мездра, за проблеми с електрозахранването в района, се казва в поканата за срещата, изпратена от Явор Хайтов. Това бе причината да предизвикам дебат в Народното събрание и отговор на актуален въпрос от страна на министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова. В допълнение, за разрешаване на този остър и наболял проблем, организирах среща с министъра на енергетиката, която се проведе в поделение на ЧЕЗ в общинския център. На тази среща представители на ЧЕЗ България се ангажираха да започнат работа по преодоляване на проблемите с електрозахранването.

На нея, в неформален разговор, се договорихме за последваща такава среща за коментар и набелязване на действия за решаване на този проблем, а и дискусия за решаване на други проблеми, които касаят населените места от района на Искърското дефиле.”

"За мен като народен представител е важно и е нормално местната и законодателната власт да търсим общи решения по проблеми, които касаят региона”, се казва в заключение в поканата, отправена от врачанския депутат.

Работната среща в комплекс "Дядо Йоцо гледа” е във вторник, 11 октомври, от 13.00 часа.

По-късно следобед, от 15.30 часа Явор Хайтов ще бъде гост на извънредната сесия на Общински съвет - Роман, на която ще положи клетва новоизбраният кмет на Синьо бърдо Петя Милева, чиято кандидатура бе издигната от коалиция "Народен съюз”.