Второто издание на турнира за компютърни игри "LAN Party Vratsa 2016” бе официално открито от кмета на Враца Калин Каменов. Събитието се провежда от 1 до 3 юли в спортната зала на Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов”, съобщиха от пресцентъра на общинската управа. В словото си Каменов приветства участниците и гостите на събитието и им пожела да се забавляват и да надграждат уменията си в сферата на високите технологии.

"Чрез компютърните игри може да постигнете успехи в ИТ-сферата, но не забравяйте, че освен да играете, трябва да излизате навън и да спортувате”, заяви Калин Каменов. "Надявам се в тази зала да има някой, който след време да е създател на бъдеща ИТ-компания”, допълни още кметът на Враца.

Тази година в „LAN Party Vratsa 2016” ще се състезават 30 отбора от цялата страна, които ще премерят сили в три компютърни игри. Полуфиналите на състезанията са в събота, а в неделя победителите ще бъдат официално наградени. Освен предварително записалите се за участие, в "LAN Party Vratsa 2016” могат да се включат и всички жители и гости на града. За целта в залата на ПМГ-то е обособена свободна зона, където всеки може да се присъедини към събитието като си донесе собствен лаптоп.