"Радвам се, че този турнир стана традиция, заяви при откриването на спортната проява кметът на Берковица инж. Милчо Доцов. Община Берковица ще продължава да го подкрепя и занапред. Общинското ръководство е на тези постове, за да помага на хората - от най-младите до най-старите. За мен е удоволствие, когато помагаме за такива мероприятия. Пожелавам на всички успешно представяне и приятни емоции. И нека победят най-добрите!

Пожелавам Ви успех в още две "партии", които трябва да играете, т. е всички да играем заедно. Едната е да се решат проблемите на възрастните хора. Това зависи от централната власт. Другата партия, която играем, е за развитие на Северозапада, който е на последно място по социално-икономическо развитие, не само в България, но и в Европейския съюз. Редно е тази целева инвестиционна програма за даване на по-добър живот на хората, да се реализира по-бързо.“

32 ветерани шахматисти от Вършец, Монтана, Враца, Белоградчик, Кнежа, Замфирово, Берковица и Община Чипровци се впуснаха в спортната битка. Главен съдия на срещите е монтанският рефер Генади Матев. За призьорите в турнира са осигурени парични награди, медали и грамоти.

Източник: berkovitsa.bg