© Община Видин

За 2019 г. с нея бе удостоена Детската академия „Голдън Лайън" Видин – за проведената мащабна кампания за борба с диабет тип 1 при децата. Получи я Герго Гергов, който е основател на академията, заедно с видинския Лайънс клуб.

За 2020 г. наградата се дава на МБАЛ „Св. Петка", която успява да се справи в борбата с пандемията, като впряга целия наличен ресурс от лекари, медицински сестри, доброволци, дарители. Ентусиазмът, денонощната работа, героизмът в битката с невидимия враг дават резултат и спасяват човешки животи. Призът бе приет от д-р Ивета Найденова, директор на болницата.

Сред гостите на събитието бяха народният представител Филип Попов, областният управител Момчил Станков, Видинският митрополит Даниил, председателят на Общинския съвет Генади Велков, представители на редица институции и организации.

Наградата на пресклуба на БТА във Видин „Бялата птица” (посребрена статуетка) е учредена през 2010 г., по повод пет години от откриването на Регионалния пресклуб.Тя е препратка към бялата лястовица от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков.