„Без владеенето на английски език, на който говори света, реализацията на един млад човек днес би била много трудна. Много малко хора учат езика заради намерението да станат филолози, учители. Болшинството го учат за да могат да комуникират, да изразяват себе си, своите постижения на този език. Затова и мотото на школата ние „Вие може да общувате без граници” - каза за MediaNews директорът на Адванс, Надежда Бенинска.

Преди тържественото връчване на Сертификатите десетките ученици и родители в залата бяха запознати, чрез презентация от Ани Динева, академичен консултант в Britanika ADVISERS. Тя обясни подробно какви са начините за кандидатстване за университети във Великобритания, Холандия, Шотландия, Дания, какви са сроковете, таксите и как кандидатурата на младежите да бъде забележителна и успешна.

Михайл Коцев и Мария Вълова са сред отличниците
Михайл Коцев и Мария Вълова са сред отличниците

Преди връчването на Сертификатите от Севдие Реджеб, мениджър изпитна дейност, г-жа Бенинска се обърна с топли думи към успешните си ученици. Тя ги увери, че ще дойде момент, в който ще почувстват благодарност към себе си, затова, че години наред са полагали усилия и са отделяли от времето си, за да учат повече от своите връстници. Каза им, че ще почувстват благодарност към своите учители, които са ги учили и мотивирали, към родителите им, затова, че са отделяли от залъка си, за да им осигурят това предимство в по-нататъшния им житейски път и им пожела успехи по пътя на знанието.

Младежите получиха своите Сертификати с емоция и нескрита гордост, че вече имат документ с който могат да кандидатстват за университети в чужбина. Младежите си тръгнаха с букети, подарени от приятели и родители, чувстващи, че трудът им е оценен и с документ, които им носеше самочувствието на знаещи.

За първи път тази година преподавателките в школа Адванс, Искра Бърдарска и Невелина Първанова бяха удостоени от Кеймбридж със специални благодарствени писма за постигнатите успехи в обучението по английски на учениците от Враца и Мездра.