Десетки ученици, родители, преподаватели и гости от Мездра и Враца бяха изпълнили Голямата зала на Художествената галерия в очакване на получаването на престижните сертификати. Тук бе и Мария, за която MediaNews писа, обградена от близки и приятели от езиковата школа.

Директорът на Advance Language School Надежда Бенинска откри тържеството по връчването на сертификатите. Тя представи Мария и припомни нелекия път, който тя измина, за да покаже, че няма невъзможни неща, когато човек има цел.

Бенинска направи специално обръщение към децата от Мездра, които посещават школата, и подчерта, че традиционно техните резултати са сред най-високите. Това бе и анонс към предстоящото откриване на филиала на езиковата школа в Мездра.

Във връзка с това, Надежда Бенинска разказа за MediaNews, че поради големия интерес към езиковото обучение по английски и немски език и големия брой на деца от Мездра предстои откриването на филиал и в железничарския град.

"Вече имаме осигурена база за провеждането на заниманията в града, набираме и кандидати. Тъй като много деца пътуват, това създава неудобство и за тях, и за родителите им, взехме решение да направим достъпно обучението за повечето желаещи”, допълни директорът на школата.

Специален гост по връчването на сертификатите бе кметът на Враца Калин Каменов, който лично връчи първия сертификат на Мария Александрова. Той поздрави Мария и нейния преподавател Невелина Първанова за постигнатия висок резултат, както и всички момичета и момчета, положили успешно изпита.

"Аз се радвам, че имам удоволствието лично да поздравя Мария за нейния успех. Мария е герой, от когото всички можем да вземем пример. Благодаря, Мария!”, каза градоначалникът. Каменов допълни, че успехите на учениците са доказателство за отличната подготовка, която получават в школата.

Мария получи и специална грамота от директора на езиковата школа за своето постижение.

Представителят на Кеймбридж CAE Севдие Реджеп връчи сертификатите на останалите курсисти. За постигнати най-високи резултати, първи получиха своите сертификати две момичета от Мездра - Мария Вълова и Алексия Вачева, възпитанички на Профилираната природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов".

Мария Вълова получи награда и за отличното си представяне и спечелено първо място в конкурса на ADVANCE Language School "Bulgaria - My Country” в своята възрастова група VIII-XI клас, за което получи правото да се обучава безплатно в школата през предстоящата учебна година. Мария каза, че написването на есето не е било трудност за нея, защото е изразила в него своите мисли и чувства, идващи от душата й.

Победител в другата възрастова група - V-VII клас, стана Калоян Красимиров Борисов от Враца, който също ще се обучава безплатно тази година.

Мария и Алексия споделиха, че обучението в школата им помага изключително много, тъй като часовете в училище са недостатъчни за тях. А тези сертификати им дават възможност да продължат обучението си в престижни висши училища за в бъдеще.