„За мен е голяма чест да ви поздравя с големия християнски празник – Никулден и да ви кажа, че с днешното събитие възраждаме стара врачанска традиция, която е от почти 100 години и е тръгнала от тук, от този площад.“ – каза в част от приветствието към присъстващите кметът Калин Каменов. Той благодари на всички дарители за помощта при реализиране на празника, на служителите от детските градини и ясли, и на работещите в Общинското предприятия „Социални дейности“, които приготвиха никулденските шарани за благотворителната изложба-базар и вкусния рибен - курбан.

Кметът Каменов посочи, че с честването на Никулден във Враца се дава началото на Коледните и новогодишни празници и допълни, че от 16:30 ч. ще се запалят светлините на Коледната елха, от утре започва да работи ледената пързалка и всеки ден ще има прояви, включени в празничната програма.

„От днес площадът оживява от събития, които ще радват нашите съграждани и гости на Враца. Благодаря на всички вас, че сте тук и се надявам празникът да ви харесва, защото той е за вас. С общи усилия показахме, че можем да създаваме нещо красиво, модерно, съвременно, но същевременно обвързано с нашите традиции. Честит празник!“, каза още Каменов.

На празника бяха раздадени над 1 500 порции рибен – курбан и бяха изкупени всичките 56 вкусни никулденски шарани от благотворителната изложба-базар. На всички, включили се в подготовката на красивите празнични ястия, кметът връчи грамоти.

На празника присъстваха заместник областният управител Мирослав Комитски, заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на Общината Нина Дакева, общински съветници, директори на финансови институции, общественици, граждани.