Димитър Цолов е български писател, поет, автор на книжни ревюта и музикант. Познат още от Фейсбук страницата си като Пияният бард. По професия е хуманен лекар. През 2005 година става един от основателите, фронтмен и китарист на пънк-бандата "Докторс Гого Бенд". Интересите му в литературата са насочени около хумористичната поезия, а в прозата, остросюжетната - фентъзи и хорър. Димитър Цолов разказа какви са очакванията му за срещата в Мездра:

"Очаквам да е типичната задушевна, приятна среща с хора, които (...) да са влюбени в четенето. Няма да има някаква предварителна програма, протокол, който да се спазва и да се следва, а по-скоро ще бъде нещо като приятен и неангажиращ разговор, аз така предпочитам и обичам... Всяка книжка си е отроче и по някакъв начин ми е любима. Човек не може да избере кое му е любимото дете. Старая се обаче с всяка следваща книга да ставам все по-добър, защото писането, колкото и да звучи странно на някои хора, освен доза и процент талант, за него се изисква и занаятчийство. Уча се на всякакви похвати, прийоми. Имах честта да работя за последните си 3-4 книги с прекрасен редактор - Елена Павлова, която също е много известен писател в тези жанрове - фентъзи, хорър, фантастика."

Млади хора създават читателския клуб "Book hub" преди близо една година към местното читалище "Просвета 1925" в Мездра. Любителите на литературата организират срещи за всички желаещи да разговарят и да научат повече за книгите и техните автори. Повече за идеята за създаването на клуба и предстоящата среща с врачанския автор разказа Милен Димитров, един от основателите на младежката организация в железничарския град:

"Основателите сме четирима, като цяло нашата дейност засега се ограничава с това да се събираме и да говорим за книги и всъщност оттам дойде идеята да създадем клуба. Точно любовта към книгите, към литературата и към говоренето за това. Защото хората смятат, че в България не се чете, но всъщност нашето наблюдение е различно. Доста хора четат, но доста хора и не говорят за това. Ние просто искаме да говорим, да обсъждаме, да се вдъхновяваме и ако може също така да вдъхновяваме и други. Това е първото ни по-голямо събитие, което организираме - среща с автор."