© Читателски клуб „Book Hub”

„На 23-ти ноември става една година от първата ни среща. През това време участниците в ЧК „Book Hub” предлагахме различни книги и жанрове за четене и коментиране, което помагаше да се опознаем и срещите ни да бъдат редовни. Стремим се да привличаме все повече хора към четенето.

Успяхме да организираме литературна среща с писателя Димитър Цолов – Доктора от гр. Враца това лято. За нас беше радост, че той уважи поканата ни, както и това, че доста хора успяха да дойдат на събитието, което ни доказва, че вървим в правилната посока“, споделят членовете на клуба.

Читателският клуб планира за 2024 г. още срещи с автори, организиране на конкурс, както и книжен базар.

Ежеседмично се провеждат и срещи, към които всеки с интерес към книгите може да се присъедини. Те се състоят в НЧ „Просвета 1925 – Мездра“.

Представяме основателите на Читателски клуб “Book Hub” с няколко думи.

Милен Димитров: председател на клуба, изявява се като писател и има няколко публикувани разкази в различни сборници и антологии, списания и из интернет пространството. Също така пише литературни рецензии и критики. Учител по призвание, той обича работата с деца. В интересите му влизат история, митология, палеонтология, философия, космология и изкуства. Като дете се докосва до творчеството на Стивън Кинг и от тогава е запален читател на всякакъв вид литература.

Моника Петкова: секретар на НЧ „Просвета 1925 – Мездра“, майка на дъщеря, която също обича книгите, завършва „Стратегическо планиране“ и „Финансов мениджмънт“ в Стопанска Академия „Д. А. Ценов“ гр. Свищов. В свободното си време обича да се разхожда сред природата с приятели, да посещава рок концерти и събития свързани с различни видове изкуство. След като започва работата си като секретар в читалище открива, че това е работата, която й доставя удоволствие и желание за развитие.

Цветослава Тодорова: репортер в информационна агенция MediaNews, завършва „Книгоиздаване“ във Факултет по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“. Почитател на изкуството във всичките му форми. Открива света на книгите след като Алиса се губи в страната на чудесата. Любимата ѝ детска книга е „Патиланско царство“.

Илияна Тодорова: юрист по образование, запален читател по душа. Майка на две момичета, в които се надява да запали интереса по книгите.

Facebook страница: Читателски клуб „Book Hub”