© atletikabg.com

При девойките младша възраст, които ще бягат на дистанция от 3 км, участие са заявили две състезателки на Атлет (Мездра) - Дева-Мария Драгиева и Рая Лалова, а при юношите младша възраст, които ще се съревновават на 4 км, ще стартира Иван Драгановски.

Най-малката възпитаничка на треньора Дилян Маринов - 13-годишната Денис Владимирова, ще бяга на 2 км при момичетата под 16 г.

Миналата година, в отсъствието на Йоло, Митко, Иво и Спасимир, състезателите на Атлет (Мездра) спечелиха три медала на първенството по крос кънтри. Рая Лалова стана шампионка на България на 2000 м при момичетата под 16 г. с време 7:32 мин., а Дева-Мария Драгиева и Александър Йотовски спечелиха сребърни медали, съответно на 3000 м при девойките младша възраст с 11:46 мин. и на 8000 м при младежите до 23 г. с 29:19 мин.

Националният шампионат по крос кънтри ще се проведе в събота, 28 октомври, от 10:00 часа в местността "Света Петка" край Пирдоп. Очаква се в него да се включат повече от 160 състезатели от цялата страна.

Първенството е квалификация за определяне състава на националния отбор за Балканиадата по крос кънтри, която ще се проведе на 18 ноември в Чанаккале,Турция.