Вицепрезидентът беше посрещната от директора на училището Мирослав Павлов и зам.-директора Лили Кръстанова. По повод официалното гостуването беше подготвена кратка програма с участието на децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие с ръководител Анета Петкова и танцьорите от Ансамбъл „Мездра“.

Срещата продължи с урок по родолюбие, изнесен от Илияна Йотова пред учениците от осми клас, с класен ръководител инж. Гергана Дамянова. Тя бе избрала да наблегне на най-важното, а именно защо празнуваме първи ноември и кого можем да наречем съвременни будители. Не скри и възхищението си от работата на ръководството в училището, като поздрави и учениците за техния избор да се обучават в Професионалната гимназия.

От само 50 ученици преди година, в момента те са двойно повече, поясни директорът Мирослав Павлов. С проект за близо 100 хил. лева се модернизират работилниците в учебното заведение. Предстои да бъде финализиран и ремонтът на физкултурния салон.

По време на урока вицепрезидентът Йотова запозна младежите с отговорностите и функциите на поста, който заема, както и кои са най-хубавите и трудни моменти в нейната работа.

На изпроводяк Илияна Йотова вписа посланието си към училището в летописната му книга.

Събитието уважи експертът в РУО-Враца Соня Дамянова.

За втора поредна година в училището се провежда урок по родолюбие. През 2022 г. в ПГ „Васил Левски“ гостува служебният министър на отбраната тогава Димитър Стоянов.