© Община Видин

„Може да се каже, че от днес, когато честваме светите равноапостоли Кирил и Методий, започват прекрасните майски празници на българската писменост. Аз никога не казвам славянска, защото тя е българска писменост, която ние сме дали на нашите братски народи от славянската общност. Радвам се, че във Видин съществува такова училище по изкуствата, което дава облика на нашата духовност не само в регионален смисъл, а и в национален.
Нашите прекрасни деца се превръщат в страхотни музиканти, художници, хора на изкуството. Имам една мечта – ние наистина чрез вас да възобновим достолепието на нашия старопрестолен град“ - каза в словото си кметът на Общината. След това връчи поздравителен адрес на инж. Бисерка Каменова, в който пожелава на нея и на целия учителски колектив да са винаги сред първите, да откриват и развиват дарбите на своите възпитаници и да ги водят уверено в творческото им поприще.
„Бъдете здрави, нека успехите Ви се множат, а мъдрите думи и достойни дела на светите братя озаряват бъдещето Ви!“ – пише в адреса.

На събитието присъстваха представители на Видинската света митрополия, на Регионалното управление на образованието, директори на учебни заведения, родители.

След официалната част празникът продължи с богата програма, в която ученици от различни паралелки показаха своите таланти и получиха много аплодисменти от присъстващите на тържеството.