Едно от събитията в програмата са заниманията по детска атлетика, които ще се проведат на 13 май на площад „Бдинци“. В тях ще участват ученици от първи до четвърти клас от видинските училища“, обясни тя“. От 10:00 ч. до 13:00 ч. същия ден на лекоатлетическата писта в нашия град ще се проведе състезание от веригата „А1 атлетика за младежи“.

На 14 май (събота) ще се подготвя трасето за „Видин Рън“, а регистрацията на участниците ще бъде в Медийния център на Общината.

На 15 май (неделя) в 10:00 ч. от площад „Бдинци“ ще бъде даден стартът на 6-километровия масов пробег. Пет минути по-късно ще започне пробегът на по-късата дистанция от 1330 м. От 11:00 ч. е стартът на смесената щафета, при която по трасето от 6 км ще преминат отбори, съставени от един мъж и една жена.

Награждаването също ще бъде на площад „Бдинци“, като е осигурен значителен паричен награден фонд за най-силно представилите се на пробега на дългата дистанция (масовия старт и смесената щафета). Всички участници ще получат фланелки на „Видин Рън“.