© Община Видин

В генералното класиране при момичетата призовите места заеха възпитанички на видинския клуб по лека атлетика „Радуканови“. Първа стана Божидара Иванова, следвана от Анна Йорданова и Велизара Иванова. При момчетата шампион е Любомир Илиев от СК „Олимпия“ – Враца, втори завърши представителят на клуб „Тракия“ – Пловдив Илиян Марков, а трети се класира Пламен Митков от СК „Радуканови“.

Спортният ден продължи с активности за ученици в начален курс от видински училища. Над 150 деца се включиха в организираните в Крайдунавския парк занимания по детска атлетика. С много ентусиазъм и желание малчуганите се впуснаха в интересните игри, показвайки бързина, сръчност и съобразителност. Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова също бе сред зрителите, които окуражаваха децата. За награда всички участници получиха грамоти и тениски, които им връчи Пенка Асенова, председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На 15 май (неделя) ще се проведе и основното събитие в програмата – първият атлетически пробег „Видин Рън“. В 10:00 ч. на площад „Бдинци“ ще е масовият старт на 6 км. Пет минути по-късно по същото трасе ще потеглят и участниците в смесената щафета 2х6 км (отбори от по един мъж и една жена). От 11:00 ч. ще е стартът на пробега по късото трасе от 1330 м. Награждаването на победителите също ще бъде на площад „Бдинци“, като изминалите най-бързо 6-километровия маршрут ще получат и парични награди. Организаторите и спонсорите на събитието са осигурили поощрителни награди за всички участници.

На днес от 10:00 ч. до 18:00 ч. желаещите да участват в 6-километровия пробег могат да се регистрират в обособения на партерния етаж в сградата на Община Видин пункт, където ще получат и стартов пакет (фланелка, номер и чип).

Организатори на Атлетическия пробег „Видин Рън“ са Община Видин, Българската федерация по лека атлетика, „Рън България“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Източник: Община Видин