Пенка Вацкова открехна вратата на тайните, довели до появата на книгата и представи подробно нейното съдържание, като благодари на хората, които са имали съществен принос за създаването й. Тя определи четивото като своеобразен израз на признателност към всички, които са били част от група „Носталгия“, хора, чиято мисия е „от сърце да творят и даряват радост“. С гордост и възхищение разказа за пътя, който един самодеен колектив е извървял, за да завладее сърцата на публиката и да завоюва престижни отличия и популярност в цялата страна. Двете авторки благодариха на всички „тези влюбени в песента жени и мъже“, неистово движени от едно единствено желание, най-точно назовано от Тереза Лилова: „Ние искахме да пеем!“.

Значимостта на събитието и приноса към културния живот на Монтана Председателят на Дружеството на краеведите в Монтана Стефан Стефанов определи като "Културен феномен", а своите прекрасни спомени от съвместната дейност с група „Носталгия“ споделиха Луиза Стефанова хореограф на сценичните изяви на групата, Серафим Калоянов, Любомир Петров, Любимка Даскалова. Прочувствените слова за прекрасните мигове с членовете на група „Носталгия“ породиха сълзи на радост, вълнение и гордост. Госпожа Вацкова завърши срещата с призив към читателите „да отнесат книгата у дома и с приятно чувство от сърцето да запеят песните й“.

Поздравления от името на кмета на Монтана Златко Живков поднесе Нели Василева, главен експерт "Култура и вероизповедание" в Дирекция "Хуманитарни дейности“ при Община Монтана. Цветя поднесе и Савка Христова, председател на Клуба на пенсионерите с пожелание "Ехото от Носталгия" да продължи да кънти във времето. Двете авторки получиха цветя и от своите почитатели, които с трепет очакваха автограф в края на срещата.