На публично обсъждане присъстваха кметът на Мездра Генади Събков, заместник-кметът Сашо Илиев, бившият главен архитект на общината Анета Гергова и служители в Общинската администрация. Само няколко граждани проявиха интерес към представянето на проекта, поради което обсъждане почти не се получи.

Главният архитект на общината Марина Ташева и представителя на проектантската фирма, "ДММ-Дизайн“ ЕООД - Плевен, Валентин Денев представиха проекта за изграждане на обект "Покрит пазар" в кв. 85 в гр. Мездра.

Според изготвения проект, в обекта ще бъдат изградени два покрити корпуса с търговски щандове и складови помещения към тях. Търговската част е предвидена за целогодишно ползване, както и за сезонни продажби, като помещенията и масите ще се отдават под наем.

Бяха представени три екстериорни ситуации, които включват детска площадка, зелени площи, зона за отдих, кафе тераса и сцена.

По време на обсъждането възникнаха въпроси, свързани с подхода на превозните средства, които ще доставят стоките и продуктите до търговската част.

Арх. Анета Гергова изрази съмнения в практичността и приложимостта на така предложения проект. "Проектът е в напреднал етап, но смятам, че са допуснати много неточности при изготвянето му. На първо място, Подробният устройствен план (ПУП) все още не е утвърден, ще бъде прекъснат автомобилният поток, не е маркиран входът на обекта, откъсва се цял един жилищен комплекс - блоковете "Леденик” 1, 2, 3 и 4, които сега са свързани с пазара чрез декоративен мост. Според мен, този проект в този си вид е на фаза концепция”, допълни арх. Гергова.

След дълги дебати от страна на присъстващите, до окончателно приемане не се стигна. Проектът подлежи на ново обсъждане.