© ОбА-Монтана

За увековечаването на това велико дело с благословението на Видинския митрополит Даниил - Видинската света митрополия, Съюзът на българските писатели, Фондация „Читалище”, списание „Читалище” и дружество „Будители” в област Монтана миналата година обявиха конкурс на тема „Ще бъда блажен, ако възкръсне България за нов свободен живот!", посветен на живота и делото на Екзарх Антим I. Резултатите от първото издание на конкурса бяха обявени в гр. Видин навечерието на Рождество Христово.

От името на областния управител на област Монтана инж. Валери Димитров бяха връчени грамоти за отлично представяне в конкурса на ломските участници: Илиан Николов от литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856”, Георги П. Георгиев, Никола Михайлов, Веселина Кирилова и на екипа от ученици от VI а клас при Иновативно средно училище "Димитър Маринов" с ръководител Аделина Димитрова.

Сърдечно, с топли думи към лауреатите от конкурса се обърна началникът на Регионалното управление на образованието в област Монтана Трайка Трайкова.

На тържеството бяха прожектирани филмите, завоювали втора и трета награда.