Ентусиастите и любители на екстремните емоции от цялата страна проявиха интерес към спортното събитие, а най-много състезатели бяха от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевтрад, Козлодуй, Петрич, Кюстендил, Видин и други. Домакините се представиха с трима участници, от които завърши само Мирослав Радостинов на 16 години.

Кметът на общината Борис Николов поздрави участниците и организаторите и пожела на всички здраве, успешно и безаварийно завършване на състезанието и даде неговия старт. Сред състезателите бяха и 10 жени поели предизвикателството като здраво въртяха педали по 35- километровото трасе, по-голяма част от което преминаваше и сред природния феномен „Белоградчишките скали“. Карина Дончева от „Енергомакс – Антиход“- София участва за 5- година в състезанието, а Веселка Велчева от Козлодуй - за първа.

Участниците в спортната надпревара се състезаваха в 5 възрастови групи. Награждаването започна с жените, като първото място бе завоювано от Карина Драголова. В групата на юношите 16-18 години първото място грабна Алекс Иванов- клуб „Велораптор“- Петрич. В групата мъже 19-35 г. първото място спечели Петър Матов. В другата група на мъжете 36-45 г. победи Бойко Танчев от клуб „Мамуд“- София. При мъжете 45+ години за пореден път купата за победител вдигна Фьодор Драголов- клуб „Мамуд“- София.

Много бяха добрите думи и похвалите към домакините и организаторите на състезанието. Те са свързани, както с добре подготвеното трасе, така и с добрата маркировка и цялостната организация за създадените прекрасни условия за провеждане на спортната изява.