Община Берковица се представи на щанда с богат набор от рекламни материали: туристически карти на „Западен Балкан“ и „Берковският Балкан“, „Неоткритите тайни на Западна Стара планина“, „Красотите на Берковица“, Етнографски музей, културен и спортен календар на Община Берковица за 2018 г., фестивал на духовата музика „БДМ ФЕСТ“ и други.

На щанда бяха предложени тематични банери за Музеен комплекс-Берковица, фестивала на духовата музика „БДМ ФЕСТ“, берковска керамика, ръчно тъкани пана; бе предоставена възможност за дегустация на берковска баница и минерална вода „Ком“.

Интерес за посетителите бе богатият асортимент на минерална вода „Ком“. На гостите бяха раздавани дискове на Берковската духова музика – една от емблемите на града. Голям интерес предизвика и зона Ком, както през лятото с различните преходи по екопътеките в берковската планина и покоряване на връх Ком, така и през зимата с условията и възможностите за ски туризъм; защитената местност „Хайдушки водопади”, Лесопарк „Калето“.

Не по-малък интерес предизвика и предстоящото изграждане на минералния водопровод, довеждането на минералната вода до Минералната баня в гр. Берковица и възможностите за бъдещо развитие на спа туризъм в Берковица.

Провокиран е интересът на посетителите към Берковица, с представянето на всяка една от забележителностите в града и е акцентирано на трите обекта, включени в Музейния комплекс – Берковица: Часовниковата кула, Чешма „Малинарка“, Лесопарк Калето, църквите в града, Клисурския манастир.

Най-голям интерес е предизвикало предстоящото провеждане на фестивала на духовата музика, както от хора, присъствали на фестивала през миналата година, така и от такива, които за пръв път ще посетят фестивала. Утвърдените фестивали в Берковица „Лачени обувки“ и „Балкана пее и танцува“ също са предизвикали интерес не само за широката публика, но и за журналистите. Получени са предложения от национални медии за реклама на фестивалите, както и за други по-значими събития в града.

Участието на Община Берковица в туристическата борса постигна добър резултат; получена е заявка от група от 100 човека и частни лица за летния сезон, както и намерение от софийски хор от 120 човека за посещение в града и възможност за изнасяне на безплатен концерт в НЧ „Иван Вазов 1872“.