Училищният автобус е марка „Isuzu”, модел „Turquoise”, с 32+1 места и е осигурен въз основа на рамков договор от 2023 година. Безплатният транспорт е за учениците от НУ „Васил Левски”, гр. Козлодуй, които живеят в крайните квартали на града, намиращи се извън транспортната схема.

По този начин Министерството на образованието и науката подпомага общините за пълноценна образователна интеграция на учениците и гарантира равен достъп до училищно образование в съответствие с изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование.

© Община Берковица

Със съдействието на кмета Радослав Найденов, Община Берковица получи от Министерството на образованието и науката нов училищен автобус, марка „Исузу". Превозното средство е с 32 + 1 места, климатик и оборудване, съгласно нормативните изисквания за превоз на деца и ученици, съобщават от местната община.
С него ще бъде извършван превоз на ученици от и към Второ ОУ „Христо Смирненски“, гр. Берковица. Така ще се осигури безопасното и комфортно пътуване на децата към училище.

Новият училищен автобус ще се движи по предварително изготвен часови график и маршрут, като учениците ще бъдат придружавани от учител.

Средищните и защитените училища в малките населени места са приоритет в сферата на образованието и новата придобивка е един от примерите за целесъобразна местна политика.