Четири дървета са прекършени – две в града и две в квартал „Младеново”, съобщиха от кметската управа. На улица „Възраждане” ураганът прекършил огромно дърво и тежкият дънер се срутил и премазал паркиран лек автомобил. Дежурни екипи на ЧЕЗ са започнали отстраняването на повредите по жиците и в понеделник преди обяд електроподаването е било възстановено, но веднага сле това имало отново скъсани електропроводници. Паднало дърво е затворило входа на жилищен блок на ул. „Неофит Бозвели“, каза кметът на Лом Пенка Пенкова.

Сприята в Монтана със 108 км в час събори саксии от балконите, отвя рекламни табла и включи алармите на паркирани автомобили пред домовете сякаш идва краят на света.

Прекършени клони са скъсали жиците на уличното осветление в монтанските села Винище и Вирове. Авариите са отстранени в първите часове на работния понеделник, казаха от община Монтана. Вятърът е прекършил и съборил дърво на улица „Ал. Стамболийски” в областния център. За кратко време то е отстранено от служители на общинското предприятие „Чистота“. При инцидента няма пострадали хора.

„След разразилата се буря в неделя в понеделник сутринта са отстранени всички тежки аварии по електропреносната мрежа в областта. Няма селища без ток. Има малки локални аварии, по които се работи. Няма пострадали хора в цялата област. Спасителните екипи на пожарната са отстранили 13 паднали дървета”, каза областният управител Росен Белчев.

По данни на метеоролозите силата на вятъра в регионите на Видин и Враца е била между 80 и 90 километра в час, а в Монтана поривите са достигали над 30 метра в секунда.