Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, както младежите, така и възрастните развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс.

Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. Космическият център дава възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 16 години да работят със съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астрофизиката и биологията.

Темите за есе за конкурса Space Camp Turkey за 2022 г. са:
– Телескопът James Webb – нова ера в изследването на дълбокия Космос;
– Един мой ден, като корабокрушенец на Луната;
– Космическата „мода” през последните 60 години – тенденции в космическите костюми.

  • През лятото на 2022 г. се предвиждат 4 групи, датите предстоят да бъдат уточнени.
  • Всеки ученик, който е между 11 и 15 години може да участва в програмата чрез написване на есе.

ВАЖНО: Максималната дължина на есето е 500 думи, а на видео есето – 5 минути. Могат да бъдат на български или английски, съответно – на кирилица или латиница.

Есета и видео есета, които не са по темите, се дисквалифицират автоматично.

За повече информация посетете линка: https://spacecamp.cct.bg/