„Преди повече от 20 години нямаше ремонтирани спортни игрища, площадки, осветления и удобства, които сега има и въпреки това имаше успехи, защото имаше желание за победа. Не трябва да забравяте, че не винаги трябва да имаш прекрасни условия за да успяваш, а са нужни желания, хъс и амбиции. Нашата роля е да ви създадем условия, а титлите, медалите и постижения са ваша задача, стига да го искате. Затова ви пожелавам никога да не се задоволявате с това, което сте постигнали, а винаги изисквайте повече от себе си. Бъдете нахъсани и амбициозни, за да може и ние като ваши ръководители, треньори, учители и родители да се гордеем с вашите успехи!“ – каза в приветствието си кметът Калин Каменов и допълни, че тази есен клубовете по волейбол ще имат модерна зала където да тренират, да играят и със самочувствие да посрещат своите гости. Каменов посочи още, че тази година Община Враца е заделила средства и за проектирането на нов плувен басейн и за цялостен ремонт на спортното стрелбище.

„Постепенно и поетапно всички развиващи се във Враца спортове ще тренират при съвременни условия. От вас се изисква да пазите онова, което се създава и да го използвате по най-добрия начин, за да се гордеем с вас и вашите успехи. Честит празник!“ – допълни още в приветствието си кметът на Враца.

Директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ Даниела Велкова пожела на учениците спортна, здрава и изпълнена с много медали година.

Тази година 226 са възпитаниците в училището за шампиони, които ще се обучават в 11 специализирани паралелки в 6 вида спорт: лека атлетика, борба, футбол, спортна стрелба, плуване и волейбол.

По повод откриването на учебната 2019/2020 година поздравителен адрес, от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, поднесе гл. експерт в Министерството на младежта и спорта - Мария Георгиева.