На идване от по-далечно село шофьорът загубил управление по наклон и навлязъл в насрещното движение, пресякал и предницата хлътнал в канавка.

Пострадали няма. Според местните жители обаче шофьорът е невнимателен и когато вози техните деца на училище.

„Притесненията ми идват от шофьора, не го познавам, но децата казват, че той злоупотребява с алкохол, пуши, докато ги кара. Освен ученици този автобус кара и малки деца за детската градина. Кара на отворени врати, на отворен прозорец. Понякога децата няма къде да седнат. Условията в самия автобус са мизерни. Обърнахме се към общината, към директора на училище, към нейната класна, всеки си прехвърля топката“, коментира пред bTV Велизар, чиято дъщеря всеки ден пътува с автобуса.

Николина има дете, което ходи на детска градина. Тя го кара с личния си автомобил.

„За мен не е нормално в 21-ви век по този начин да се транспортират деца – от детска градина и от училище. Това не е чувал с картофи. Чувам от други майки как шофьорът е коментирал, не е вземал заплата от шест месеца и не го интересуват нашите деца. Не може един училищен автобус да преминава през всички деца и в него да се качват всякакви граждани, за да слязат до Мездра“, коментира жената.

Въпреки че има определен час за преминаване, малките деца понякога чакат по 20-30 минути в студа.

Според Цветан шофьорите трябва да получават редовно заплатите си.

„Когато автобусът първия път катастрофира, безобразието продължи. На следващия ден дойде, качи децата и не обърна тук, а продължи през мост, който е затворен за движение“, каза още той.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов гарантира, че от понеделник този шофьор изобщо няма да се движи по линията и ще има ново назначение. Направени проверки показват, че той не злоупотребява с алкохол.

Шофьорът на автобуса отказа коментар. А родителите казват, че ако той не бъде сменен, ще организират протест.