Ето кои са трите най-чести начина, по които хората правят това.

1. Придържате се към остарели разбирания за работата си.

Понякога изглежда по-лесно да се придържаме към добре познатите ни процеси и работни практики, отколкото да се адаптираме към новия начин, по който се правят нещата. Това обаче е много непродуктивно. За да се справите с този проблем, първо трябва да се запознаете в детайли с по-модерния подход. Имате ли нужда от урок от член на екипа, който вече е усвоил новия софтуер? Може да ви отнеме малко време да се приобщите към промените, но ще си заслужава.

2. Постоянно търсите чуждото одобрение.

Ако шефът ви е харесал вашия план за действие по дадена задача, вие нямате нужда от допълнително потвърждение. Въпреки това, много от нас търсят похвала от своите колеги и дори от хора, които нямат никаква връзка с работата. Постоянното търсене на одобрение добавя допълнително напрежение в работата.

3. Не обръщате нужното внимание на критиките и обратната връзка.

Проверките и конструктивните критики са неизбежни, но вие може да си създавате допълнителна работа, ако не запомняте и не прилагате на практика обратната връзка, която сте получили по-рано. Няма нищо по изнервящо както за вас, така и за всички останали, от това да ви се налага да правите едно и също нещо отново и отново, защото не сте го свършило по правилния начин от първия път. Записвайте си критиките и препоръките и се старайте да ги отразявате в работата си.


Източник: expert.bg