Масло от грейпфрут

Хладката вана може да помогне за подуването, но ако искате да помогнете още повече на изнурените си крака, то тогава прибавете към водата няколко капки етерично масло от грейпфрут. Ако не разполагате с вана, то и леген с хладка вода може да направят чудеса за подутите ви крайници. За тези, които предпочитат да не киснат краката си, препоръчваме масаж с няколко капки масло от грейпфрут, смесено със зехтин или бадемово олио. Важно е да нанасяте маслото с кръгообразни движения в посока към торса.

Хинин

Ако не обичате да пиете джин с тоник, това не значи, че трябва да отказвате тази благинка на краката си. Може да звучи малко странно, но ако потопите глезените си във вода стайна температура, в която има тоник, това набързо ще премахне подуването. Хининът и газировката на напитката ще помогнат за намаляване на възпалението.

Английска сол

Здравословна доза английска сол във ваната е другото лекарство против подути крака и глезени. Вижда сметката на подуването за нула време. Баните с английска сол помагат за покоя на мускулите.

Течности

Прекомерното количество сол в организма е една от причините за подутите крайници. Затова най-добре е да опитате да увеличите дневния прием на вода, която ще отмие излишната сол. Ако не ви харесва да пиете чиста вода, тогава добавяйте към нея краставица или лимон. И двете растения притежават антивъзпалителни свойства.

Източник: mila.bg