В рамките на срещата бяха представени добрите практики в сферата на професионалното образование в област Монтана и в частност на ПГСАГ "Проф. арх. Стефан Стефанов".

Беше отчетен потенциалът на проекта за развитие на връзките между професионалното образование и пазара на труда, които Северозападен регионален борд „Образование-Бизнес“ има за цел да създаде за всяка една от областите и региона. Проектът „Създаване на ПЧП „Северозападен регионален борд „Образование-Бизнес“ предвижда изследване на образователната инфраструктура в трите области, връзките между институциите, ангажирани с професионалното образование и обучение, бизнеса и професионалните гимназии.

Очаква се със създаването си, Бордът да се превърне в трайно действащ механизъм за трите области, а амбицията на изпълнителите е на по-късен етап да бъдат обхванати и областите Видин и Плевен.Проектът „Създаване на ПЧП „Северозападен регионален борд „Образование-Бизнес“ се финансира по Оперативна програма “Добро управление” 2014-2020 г.