Само по себе си пълнолунието е приемано за време за изблик на повече емоции и направо за лудост, твърдят астролозите. А сега имаме Луна в Скорпион, приемана за време на лудост, за вглъбяване в себе си и несъобразяване с другите.

В същото време Луна в Скорпион засилва многократно сексуалните желания. Емоциите са дълбоки, казват познавачите. Това е време за изневери. В здравословно отношение се смята, че пълнолуние в Скорпион засяга гениталиите и цялата полова система. Заради прекомерното желание са възможни сривове именно по време на секс. При жените е възможно да се появи голямо неудовлетворение, дори в случаи, когато партньорът им се представи по-добре от обичайното. При някои мъже обаче е възможно да има засечка точно по време на това пълнолуние и дните около него. При повечето хора обаче това ще е време на задоволителен и разтърсващ секс, твърдят астролозите.

Пълнолуние в Скорпион е предпоставка и за глобални промени. Време, когато се взимат генерални решения и се предприемат директни действия. Време за образуване на дълбоки и здрави връзки.

По правило се приема, че това е особено подходящо време за полицаи, данъчни, крупни бизнесмени.

Но Скорпионът засилва тежненията и към тъмните науки, към тайнствата. Време за извършване на ритуали, които не са за пред очите на всички. Време на вещици, самодиви и тайни познания. В родните традиции се смята, че точно в априлските пълнолуния се правят самодивски хора.

Суптерлуната е причина и за най-големите приливи и отливи. Гравитацията на спътника е най-силна. В западната митология това са най-изявените часове на върколаците.

Източник:monitor.bg