Церемонията за откриване на новата учебна година започна с издигането на националния флаг на Република България и изнасяне на училищното знаме. Тържествен водосвет отслужи енорийският свещеник отец Антон Петков, който благослови учениците и учителите.

С много смях и бодра крачка, първолаците влязоха в първото си учебно заведение. По-големите ученици бяха щастливи, че се връщат в училище, и, че ще могат да учат заедно със своите съученици.

Директорът на училището Вилия Димова отправи поздрав към учениците за новата учебна година, като им пожела да бъдат здрави, успешни и мотивирани за нови знания.

Кметът на селото Стоян Петров дари на училището 210 текстилни маски за многократна употреба, като са предвидени различен размер за по-малките ученици.

В класните стаи има подготвени маски за еднократна употреба за децата, които нямат или са забравили да си донесат. Учителите са взели всички противоепидемичните мерките и имат готовност за различни ситуации, които трябва да бъдат предприети, за провеждането на нормален учебен процес.