Традиционният празник започна със състезание по спортна стрелба в дисциплината "Скийт", в който премериха сили 13 любители на точния мерник. Участниците се съревноваваха в стрелба по панички от ниска и висока кула от осем различни позиции.

След оспорвана надпревара индивидуалното класиране оглавиха трима ловджии с равен точков актив - по 17 попадения. Наложи се да се проведе допълнителен отстрел, в който победител стана Йордан Йорданов с 20 точни удара, следван от Момчил Иванчев с 19 и Димитър Йотов с 18.

В отборната надпревара се включиха четири тима. Шампиони станаха ловците от дружинката в Цаконица с 44 попадения, следвани от Лик II с 30 , Лик I с 28 и Караш с 22 точни удара. За разлика от първите три отбора, които бяха с по трима състезатели, отборът на Караш бе само от двама.

Призьорите бяха наградени с грамоти от инж. Георги Младенов, експерт-координатор към Съюза на ловците и риболовците в България, който поздрави ловците от мездренското сдружение за свършената работа.

"ЛРД Мездра - Роман е един от стълбовете в Националното сдружение на ловците и риболовците и за това Ви поздравявам, че успяхте да надградите, направеното досега. Поздравявам Ви, че успяхте да разселите достатъчно дивеч и да се грижите за него. Пожелавам на всички здраве, щастие и слука по ловните терени”, заяви Младенов.

В ЛРД - Мездра членуват 963-ма ловци, обединени в 28 дружини в общините Мездра и Роман. Те се грижат за ловно-стопански район с обща площ 73 318 ха.

"Успех за нашето сдружение е, че през тази година гласувахме една сума, с която закупихме и направихме собствени маси, пейки и навес, където да ги съхраняваме, каза председателят на ЛРД - Мездра д-р Григор Томов. Предвиждаме другата година да направим и навеси над масите тук, на стрелбището. Нашите ловци ще могат да ги ползват за свои лични тържества, защото те са на всички. Пожелавам на всички ловци и гости на събора много здраве, щастие и най-вече късмет, защото живеем в такова време, когато късметът е определящ за битието на хората”, допълни д-р Томов.

Водосвет за здраве и наслука в лова отслужи отец Георги Няголов, който освети и традиционната за празника овча курбан-чорба, приготвена от майстора-готвач Христо Ангелов от Горна Кремена.

За доброто настроение на сборяните се погрижиха самодейците от Ансамбъл "Мездра” и музикантите с ръководител Цветомир Дамянов.