Първи се отзоваха съучениците на Тихомир и екипът на СУ “Св. Климент Охридски“ - Зверино, , които събраха 363 лв, а младежите още 200 лв., за да отиде той заедно с класа си на абитуриентска вечер във Венеция.

Със съдействието на Националното сдружение на сираците младежът бе облечен за бала. В разкритата от Община Мездра сметка на името на семейството също постъпиха средства, с които бе закупена къща в съседство.

На фона на цялата апокалиптична картина на изгорялата къща, градината на стопаните е като светъл лъч на надежда, че животът продължава. Благодари за своевременната помощ от страна на общинската администрация в Мездра, които са съдействали за бързото издаване на личните документи на Тихомир и откриването на банковата сметка, както и за изпратената тежка техника, за разчистването на руините.

Росица каза, че вече са по-спокойни и двамата с Тихомир, защото са усетили подкрепата на много хора от цялата страна и от чужбина. Била е изненадана, когато спрели първите лъскави джипове, пълни с продукти, храни, пари и други неща от първа необходимост, а хората в тях се просълзили при вида на останките от къщата. Най-много я крепи вярата, че има добри хора.

Бяха събрани 5 672.67 лв. За 4 000 лв. Росица купи къща от Таня Стоянова, а останалите средства бяха използвани за ремонтни дейности и закупуване на мебели и електроуреди.

От няколко месеца Тихомир работи в системата на Български държавни железници и мечтае да стане машинист на дизелови локомотиви. Упорито изучава Наредба 58 вече я знае наизуст и вярва, че ще успее.

А стореното за тях добро майка и син казват, че няма да забравят никога.

Те са благодарни на всичките си благодетели, познати и непознати, подали им ръка в най-тежкия момент от живота им.