Грамотата, която получи Община Видин, се присъжда в знак на признателност за сътрудничество и подпомагане дейността на архива. През изминалата година местната институция съдейства за извършването на частичен ремонт на фасадата на сградата, в която се помещават администрацията, читалнята и архивохранилищата на отдела.

На тържеството Светлана Кръстева сподели хубавата новина, че Галя Цолова – главен специалист в Държавен архив – Видин, е определена от българската архивна общност за „Служител на Държавна агенция „Архиви“ за 2020 г.“ .

Програмата включваше удостояване с грамоти на дарител, приятел и читател на Държавния архив за 2020 г. и награждаване на дарители на ценни документи през 2021 г.

Сред присъстващите на празника бяха още заместник областният управител Илия Каменов, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, представители на държавни и културни институции и др.

Тази година Международният ден на архивите се отбелязва под мотото „В подкрепа на архивите – отчетност и прозрачност; отговорност и разнообразие; сътрудничество“.