По проекта се предвижда да бъде подменено старото кухненско оборудване и обзавеждане с ново. Чрез обновяване на материалната база, ще бъде подобрено и качеството на предоставяните социални услуги от Домашния социален патронаж. Сключен е и договор за предоставяне на социална услуга “Осигуряване на топъл обяд“ в населените места на територията на община Борован.

Услугата е финансирана със средства на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма „Храни„. Целевата група по проекта са общо 300 човека отговарящи на определени критерии. Определената стойност на един храноден за едно лице е 2.30 лв. и включва закупуване на хранителни продукти за осигуряване на топъл обяд- супа, основно ястие и хляб.

Предоставянето на социалната услуга ще се реализира на територията на цялата община, като приготвянето на храната ще става в обновения Домашен социален патронаж по меню, което се утвърждава ежеседмично от Управителя. На лицата, които имат затруднения в придвижването и не могат да отидат до социалната служба, топлият обяд ще се доставя до домовете им. Топлият обяд, ще се предава от социален работник, който придружава храната и осигурява всекидневна социална подкрепа за потребителя. Транспортирането на храната до съответното населено място ще се извършва със специализираните коли на Община Борован.