© Фейсбук

Равносметката от участието на възпитаниците на Асен Асенов е четири първи и четири втори места. Фолклорните таланти се изявиха в раздел „Народно пеене“. Зорница Антонова завоюва първо място във втора възрастова група. Второ място в същата група си поделиха Магдалена Тодорова, Божидара Рангелова и Мария Алексиева. Сладкопойните гласове на Елина Асенова, Дона Антонова и Поли Петрова им донесоха първо място в трета възрастова група, а Георги Иванов се нареди на второ място.

Заслугата за провеждането на конкурса е на Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1908” и Община Червен бряг. За пръв път в своята 15-годишна история той се провежда онлайн. В него се включиха 68 участници от различни краища на България. Те бяха разпределени в различни възрастови групи в две направления: Музикален фолклор, с раздели „Народно пеене” и „Инструменталисти” и Класическа музика, с раздел „Инструменталисти”.

Прецизността на изпълненията оценяваше жури от преподаватели от НУИ „П. Пипков” – град Плевен. Наградният фонд бе осигурен от Културния календар на Община Червен Бряг и включваше медали, грамоти и плакети за участниците в конкурса.

Източник: Общински младежки дом-Монтана