От своя страна министър Москов отбеляза, че са създадени множество канали за сигнали за корупция в министерството освен стандартните деловодство и пощенски сектор - телефон, факс, електронна поща, гореща линия. Здравният министър посочи, че общо 10 доклада от Инспектората от 2015 до началото 2016 г. са изпратени до Прокуратурата и ДАНС.


"Извършени са две съвместни проверки с други компетентни дирекции за администриране на процесите и осъществяване на инвентаризация, бракуване, трансформиране и унищожаване на нематериални активи. От проверките са осъществени липси от 1 000 000 лв. и това е предадено на прокуратурата”, отговори здравният министър. Петър Москов даде няколко примера за сваляне на разходите на болниците. Според него лечебните заведения вземали ноухау от инспектората на МЗ. "Те са понякога бакалски неща, но системата работи", описа ги министърът.

В реплика Хайтов заяви, че е получил отговор на своя въпрос, който потвърждава тезата, че в Министерство на здравеопазването реално съществуват корупционни практики.