На 19 септември екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", съвместно с НЧ „Просвета 1925" - Мездра проведе изнесен урок с учениците от II клас на СУ "Иван Вазов" на тема "Запознаване с професията на пожарникаря", уведомиха от Читалищната библиотека.

В ролята на учител и лектор влезе началникът на Районната служба главен инспектор Васил Иванов.
Изявата бе организирана от Читалищната библиотека и е посветена на изминалата седмица за пожарна безопасност.

Второкласниците на Гергана Димитрова бяха подготвили кратка литературна програма от стихове и гатанки за пожарникаря и неговата отговорна професия. Децата рецитираха стиховете и очакваха да видят демонстрацията на огнеборците как се гаси пожар.

Началникът на районната служба главен инспектор Васил Иванов и екипът огнеборци показаха как се подготвя пожарния автомобил и какви приспособления се използват при различни бедствени ситуации.

Малчуганите нетърпеливо се покатериха в автомобила, за да разгледат всичко и да видят как се подава водата, с каква екипировка се обличат пожарникарите при гасене на пожар. Няколко от тях заявиха, че искат да станат пожарникари.

В края на урока библиотекарят Димитрина Иванова подари на пожарникарите ръчно изработена книга, посветена на тяхната професия, която пожарникарите с интерес прочетоха веднага.