© СКТМ-Враца

За първи път в състезание на Българската Федерация по автомоделен спорт взеха участие и състезатели от Моделен клуб - Харманли, които са водещи в развитието на корабомоделния спорт.

Победителите по класове:

Клас 1/10 Electric Stock начинаещи/

Победител е Любомир Цветомиров от СТМК - Враца, а втори трети и четвърти са представителите от Моделен клуб - Харманли – Димитър Иванов, Георги Пенев и Слави Славеев.

Клас 1/10 Electric Touring /електро модели без ограничения/
Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе зае първото място, втори е Петър Стаменов от отбора на домакините, а трети четвърти са Атанас и Николай Георгиеви от Автомоделен клуб Пазарджик.

Клас 1/10 Electric Super Stock /електро модели с ограничения в двигателя/
Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе отново е първи, втори, трети и четвърти са Георги Шиклев, Петър Стаменов и Никола Костов от СТМК-Враца

Клас 1/10 Electric Stock- деца
Мартин Лъчезаров от СТМК Враца зае второто място, след поредица от победи в последните състезания. Победител при децата е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, трети е Константин Колунчев от клуба в Пазарджик, а четвърти остана дебютантката в това състезание – Ангел Панайотов от Харманли.

Клас 1/10 I.C. 200 MM /Nitro/
На първите четири места са представители на СТМК-Враца, съответно Явор Антонов, Петър Цветков, Никола Костов и Любомир Цветомиров.

Клас 1:8 I.C. Track 4WD /Nitro/
Победите в този клас е Дамян Петров от СТМК Враца, който получи грамота и за най- бърза обиколка. Второто място остана за Явор Маринов от Моделен клуб – Варна, а третото за Петър Цветков от отбора на домакините.

Клас 1/16 и 1/12 Electric
Победители в тези класове са представителите на Автомоделен клуб - Пазарджик – Николай Георгиев,Атанас Георгиев и Константин Колунчев.

Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти и предметни награди от Дамян Петров – Председател на СТМК - Враца.

Следващото състезание от календара на БФАМС, в което СТМК - Враца ще вземе участие, е Турнир на писта ,,Нови Искър”. Той ще се проведе на 17-ти и 18-ти октомври, класове off road /бъги/.