Гостите започнаха по-активно мача и напълно логично още в самото начало поведоха в резултата. В 7-ата мин. капитанът на оселчани Димитър Георгиев изпълни майсторски пряк свободен удар от границата на наказателното поле и изведе "жълтата подводница" напред - 0:1.

Домакините отвърнаха с опасен удар с глава на Вангел Вангелов, преминал на сантиметри от левия страничен стълб и със страховит изстрел на Иван Иванов, париран от безпогрешния в този двубой вратар на тима от Дефилето Лидиян Тодоров.

В 31-ата мин. повратливият халф на Скала 2015 Георги Иванов се възползва от неособено убедителната намеса на стража на моравчани Николай Илиев след центриране от десния фланг и с атрактивна странична ножица покачи от непосредствена близост на 0:2 - попадение, оказало се последно в мача.

След почивката формацията на кмета Коно Жилковски можеше да стигне поне до почетно попадение, но най-напред в 60-ата мин. Георги Янев пропусна да реализира дузпа, отразена с вещина от голкипера Лидиян Тодоров, а в последната минута на редовното време топовен изстрел на Иван Иванов от далечно разстояние срещна напречната греда.

Междувременно изпитващият сериозни кадрови проблеми отбор на Скала (Зверино) загуби като домакин от Ботев (Криводол) с 0:5. Мачът започна с минута мълчание в памет на 22-годишния Георги Атанасов от Зверино, който загина преди около две седмици при катастрофа. Точни за гостите бяха Емануил Димитров, Иво Николов и Владислав Каменов преди почивката, както и Благовест Ценов и Пламен Петров от дузпа след антракта.

Днес следобед са последните две срещи от първия пролет кръг. От 15:30 часа вторият в таблицата на полусезона Локомотив (Мездра) приема на градския стадион есенния лидер Манастирище. По същото време третият в подреждането Огоста (Хайредин) домакинства на четвъртия Монолит (Манастирище).