Времето във вторник и сряда

Във вторник над западните райони ще бъде предимно слънчево. Повече облаци очакваме над Централна и Източна България, където до края на деня ще паднат проливни валежи. Ще духа слаб, а в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. Температурите ще се понижават и ще са нетипични за август.

За вторник синоптиците от НИМХ са обявили жълт код за няколко области за страната - Ловеч, София, Враца, Монтана и Видин. Там се очакват обилни валежи и гръмотевични бури.

В сряда ще е предимно слънчево, но с необичайно ниски температури. Вятърът постепенно ще стихне и ще се ориентира от запад.Температурите и през двата дни ще останат ниски и ще са между 22-26°С.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

В четвъртък и петък ще е предимно слънчево и постепенно ще се затопля. Вятърът през деня ще се ориентира от запад, но ще е слаб. След обяд над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност. Преобладаващите максимални температури ще са между 29-33°С.

През уикенда, според GFS и ЕС Балканите, отново ще попадат в пренос на по-топла и гореща въздушна маса и температурите ще се повишават.

Седмичната прогноза е изготвена на базата на Европейския модел за средносрочни прогнози и GFS.

Meteo Balkans/НИМХ