Във вторник ще е без валежи, с разкъсана облачност, предимно висока, след обяд и средна, а вечерта ще се вплътнява. Сутринта ще е по-хладно, но през деня, със слаб югозападен вятър температурите ще се повишат и ще достигат на места 20-21°. В сряда ще преобладава облачно време. От северозапад на югоизток на много места ще превали дъжд. Все още ще е топло, но с обръщане на вятъра от запад-северозапад и усилването му, по-късно през деня ще нахлува сравнително хладен въздух.

В четвъртък вероятността за валежи намалява, ще има повече слънчеви часове. Вятърът постепенно ще отслабне, а през нощта срещу петък ще придобие южна компонента. В петък облачността отново ще се увеличава и вплътнява и от северозапад ще започнат валежи. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток и все още ще е със сравнително високи температури. През нощта срещу събота и в събота ще преобладава облачно време, на много места от запад на изток с валежи, има повишена вероятност на места да са значителни.

Ще бъде ветровито, а вятърът отново ще смени посоката си и ще стане северозападен. Бързо ще застудява и температурите ще са почти без дневен ход, а границата дъжд-сняг ще се снижава. До вечерта в повечето райони в Западна и Централна България, а до сутринта в неделя навсякъде валежите ще спрат. В неделя и облачността ще се разкъса и ще намалее. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне затопляне.

НИМХ