Мездренските „железничари” се представиха отлично, но късметът им изневери в заключителните минути на първите две срещи. И двата мача, играни в съботния ден, бяха равностойни, като лек превес имаше тимът от Мездра, но за съжаление и двата двубоя бяха загубени. „Спартак” (Варна) победи „Локомотив” (Мездра) с 25:24, на почивката резултатът бе 10:10. Варненци вкараха решителния гол в заключителните секунди на мача.

Втората среща за мездренчани и последна за съботния ден бе срещу съименника им от Горна Оряховица. Тук решаваща роля за крайния резултат имаше бившият пивот на тима, воден от Евгени Йоловски – Божидар Симеонов. Горнооряховските „железничари” спечелиха срещата с 25:22.

В последния мач за „Локомотив”, който бе без значение за крайното класиране, мездренският тим завърши наравно 28:28 със състава на „Шумен-61”. Така след две загуби и едно реми, „железничарите” завършиха на четвърта позиция.

Трети стана отборът на домакините от „Спартак” (Варна), който записа една победа и две загуби.

Сребърните медали отидоха при „Локомотив” (Горна Оряховица), който събра актив от 4 точки, след две победи и едно поражение.

Шампион стана тимът на „Шумен-61”, с две победи и едно реми. Това е първа Купа на страната за шуменския отбор при младежите до 19 години.

От Българската федерация по хандбал бяха подготвили отличия за най-изявените играчи. За най-добър вратар на турнира бе избран стражът на „Спартак” (Варна) Емилиян Стефанов.

Наградите за голмайстор и за най-полезен играч отидоха в ръцете на Андрей Жечев от тима на шампионите, който отбеляза 25 попадения.

Мездренчанинът, който играе в състава на „Локомотив” (Горна Оряховица) Божидар Симеонов грабна отличието за най-добър защитник.

Отборите в топ 3 получиха купи, медали и плакети.