Освен произнесената ефективна присъда от 6 години "лишаване от свобода", Врачанският окръжен съд лиши Т. Ц. Т. от правото да управлява МПС за срок от осем години, считано от момента на отнемането на свидетелството за правоуправление.

Окръжен съд – Враца призна за невинен другия подсъдим по делото - И. Р. П., който по същото време и на същото място, управлявал лек автомобил „Пежо“, с който направил ляв завой на бул. „Мито Орозов“ по посока ул. „Никола Вапцаров“. Съдът го оправда по първоначалното обвинение да е нарушил разпоредбите на чл. 37, ал. 1 от Закона за движение по пътищата, да не е пропуснал насрещно движещия се автомобил „БМВ“ и по непредпазливост да е причинил смъртта на Виктор Добренов и средните телесни повреди на Д. И. А. и В. Р. А.

Съдът сметна, че в случая става дума за случайно деяние, тъй като от направената по време на съдебното следствие автотехническа експертиза става ясно, че И. Р. П. не е имал техническата възможност да възприеме насрещно движещия се автомобил „БМВ“ нито като обект, нито като габарити.

Присъдата на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване в петнадесетдневен срок пред Софийския апелативен съд.