Есенният дял от първенството по футбол в Северозападната Трета лига приключи перфектно за „железничарите“. Във временното класиране отборът на „Локомотив“ (Мездра) заемаше второто място с 39 точки в актива си и голова разлика 38:14. „Железничарите“ записаха 13 победи и допуснаха само 2 поражения. Със същия точков актив, но с по-добър резултат в директния двубой, на върха в класирането лидер бе съставът на „Бдин“ (Видин). На третото място, с четири пункта по-малко, бе останал тимът на „Локомотив“ (Горна Оряховица).

След края на есенния дял се промени и целта пред тима. Тогава наставникът разкри, че тя вече е атакуване на Втора лига, а програмата за пролетта бе по-благоприятна за „червено-черните“, тъй като преките конкуренти за влизане в горната дивизия гостуваха в Мездра.

Перфектно се развиваха двубоите и класирането за „червено-черните“ до момента, когато на стадион „Локомотив“ гостува основният конкурент – „Бдин“. Мездренските „железничари“ допуснаха поражение от видинчани с 1:3 и отстъпиха лидерската позиция.

Тук дойде сривът в играта на мездренчани и последваха три загуби и едно реми, които се отразиха на класирането и отборът се отдалечи от крайната цел.

Макар и с провалени амбиции, отборът завърши сезона с два успеха от по 4:0 над дублиращия тим на „Ботев“ (Враца) и „Партизан“ (Червен бряг).

„Локомотив“ зае четвъртото място в крайното класиране с актив 63 точки и голова разлика 63-27. Тимът записа общо 20 победи, 3 равенства и 7 загуби.

Голмайстор на отбора е Васил Калоянов с реализирани 16 точни попадения. Следван от Михаил Иванов с 8, Ивайло Бояджиев и Ваньо Иванов по 7, Николай Ганчев – 5 и Иван Аспарухов – 4 гола.

Кристиян Йотов се е разписал два пъти, а Светослав Валериев, Лионел Матадос, Ивайло Тодоров, Йоан Цанев и Ивайло Орлинов – по един гол.

Новият сезон на първенството в Северозападната Трета лига ще бъде подновен през август.