След успешния пролетен старт в Сверозападната Трета лига, тимът на Локомотив (Мездра) заема пета позиция във временното класиране с актив от 36 т и голова разлика 38:26. Мездренчани нямат загуба от началото на полусезона, като записаха престижни равенства с първите два отбора в групата.

Добрата новина за мездренчани е, че няма контузени или наказани играчи. Старши треньорът на Николай Христозов заяви за MediaNews, че очаква пореден добър мач от своите момчета. Още повече, че като цяло отборът на „Локомотив” има да си връща на „партизаните” за тежката загуба с 5:1от есенния полусезон. А това е достатъчно мотивация за всеки един на терена, допълни Христозов.

Отборът на Партизан (Червен бряг) заема 13 място във временното класиране с актив от 16 точки и голова разлика 25:49.

Другият представител в групата от региона - Ботев II (Враца), пък приема

Боруна (Царева ливада). Двубоят ще бъде ръководен от плевенчаните Ивайло Благоев, Мартин Мачев и Георги Георгиев.Врачани заемат14 място с 16 т и голова разлика27:39, а техните съперници от Боруна са с 23 точки и 32:39 голова разлика.

Ето и останалите срещи от XXIII кръг на Северозападна Трета лига

Академик (Свищов) - Янтра (Полски Тръмбеш)
Левски 2007 (Левски) - Дреновец (Дреновец)
Дунав (Лом) - Ювентус 95 (Малчика)- сл.
Локомотив (Горна Оряховица) - Севлиево (Севлиево)отложен
Етър ВТ II (Велико Търново) - Павликени (Павликени)
Ботев II (Враца) - Боруна (Царева ливада)

Междувременно станаха ясни и наказанията на Дисциплинарна комисия към Зонален съвет на БФС гр. В. Търново след XXII-я кръг на Северозападна Трета лига. Със спиране на състезателни права за 1 среща са наказани четирима състезатели - Теодор Тодоров и Христиан Петков от ФК „Вихър“ (Славяново) и Ивелин Иванов и Калоян Ненчев от ФК „Етър 2“ (В. Търново)

За получени жълти картони с предупреждения са санкционирани 26 футболисти. С имуществена санкция в размер на 125 лева и забрана да изпълнява функции за 3 срещи, ДК наказва домакина на ФК „Ювентус- 95“ (Малчика) Владислав Лалов.