© Община Видин

В приветственото си слово директорът на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ Любомир Георгиев отчете, че въпреки предизвикателствата на дистанционното обучение, което преобладаваше през изминалите две години, възпитаниците на гимназията са с най-висок среден успех по български език и литература на държавните зрелостни изпити в област Видин. Много добър 5.35 пък е средният успех от дипломите на учениците от випуск 2021.

Д-р Цветан Ценков поздрави зрелостниците със завършването на този важен етап от живота им, като отбеляза, че те трябва да са горди с постигнатите високи резултати. „Не забравяйте, че сте родени в старопрестолния Видин. Вие сте бъдещите управници на нашата Родина и на нашия град. Постигайте мечтите си, реализирайте всички желания, които са в сърцето и душата ви“, пожела още кметът на младите хора. И изрази увереност, че те, подобно на още много други възпитаници на езиковата гимназия преди тях, успешно ще продължат образованието си в най-добрите български и световни университети, доказвайки, че във Видин се раждат талантливи, умни и креативни деца.

След това кметът д-р Ценков връчи дипломите за завършено средно образование на седемте възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, постигнали успех Отличен 6.00 на държавните зрелостни изпити.