Първият ден бе посветен изцяло на Белоградчишките скали. С общи усилия участниците инсталираха специално разработено по проекта мобилно приложение, което ги преведе през малко познати, но изключително красиви скали около крепостта Калето и местността Маркашница, разкривайки по пътя зашеметяващи гледки. Приложение е специално с това, че не дава пътя, по който участниците трябва да стигнат до търсената точка, а всеки сам е оставен да намери своя път, превръщайки се в откривател на природни феномени, гледки и положителни емоции.

През втория ден участниците в мероприятието посетиха района около връх Бабин зуб в местността Стара Планина в област Княжевац, Сърбия. Приятното, слънчево време позволи на всички да се насладят пълноценно на великолепната природа в планинския район и на чудните отвесни форми на скалите на върха, около който е изграден един от най-успешните ски курорти в Сърбия.

Приложението Advision може да бъде изтеглено от магазина за приложения на “Google“ и е напълно безплатно. То позволява да се отчете времето за минаването през избрания маршрут, както и да се качи снимков материал от приключението на всеки, който го е ползвал. То ще Ви помогне да откриете един от най-красивите места не само в трансграничния регион на България и Сърбия, но и на цяла Европа, а именно природните красоти на Белоградчик и Княжевац.

Събитието се организира в рамките на проект AD-Vision, No. CB007.1.12.084, финансиран от ЕС чрез Интеррег-IPA CBC България – Сърбия.