От държавното обвинение съобщиха подробности за материалите по делото. Късно вечерта на 14-ти май, Борисов се прибирал от София и шофирал, въпреки че не притежавал книжка и имал наложено наказание за същото престъпление. Около полунощ в района на мелницата в Мездра от патрулен полицейски екип му подали сигнал да спре. Вместо да се подчини на сигнала, Борисов настъпил яко газта. Последвала гонка по улиците на града и извън него.

На разклона до Долна Кремена беглецът решил, че се е измъкнал на патрулката, но забелязал насреща си друг полицейски автомобил. Спрял, слязъл от колата и се скрил близката нива. Допълзял на прибежки до месността „Укопа“, където забелязал къща. Разбил входната врата, претършувал вътре, взел одеяла, възглавница, джобен нож и секира и отишъл до спи в съседна сграда. На сутринта бил забелязан от стопанката на разбитата вила, а мъжът й подал сигнала в полицията на Мездра. Въпреки поредния опит да избяга, подсъдимият бил задържан от полицейските служители.

В хода на досъдебното производство подсъдимият признал вината си за извършените от него престъпления и сключил споразумения с Районна прокуратура в Мездра. Наложените му наказания от съда са една година и два месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за кражбата с взлом и четири месеца „лишаване от свобода“ за шофирането без книжка. Определението на съда не подлежи на обжалване и рецидивистът влиза зад решетките за трети пореден път.