На сутринта, доволен от успешния среднощен удар, крадецът се срещнал с Николов и му съобщил, че има за продажба вторични суровини. Аверът на Маринов изобщо не се усъмнил за произхода на "вторичните суровини”, но веднага предложил да го закара с автомобила си до Червен бряг, където да ги предадат в пункт за изкупуване и да разделят печалбата. Маринов смачкал пръскачката, натоварили и другите откраднати вещи в колата и потеглили.

След като в два пункта в Червен бряг им отказали да приемат откраднатото, те отишли в Луковит, където успели да предадат медните вещи за 70 лв. На връщане в града двамата били спрени за проверка от служителите на реда, които имали сигнал за "сделката” и Маринов признал за кражбата.

След внасяне в съда на обвинителен акт двамата апаши сключили споразумение с държавното обвинение. Г. Маринов ще изтърпи наказание от десет месеца "Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим за извършена кражба, а Николов е наказан с четири месеца затвор. Определението на съда не подлежи на обжалване.